eXTReMe Tracker

september 15, 2019

Soovitus Berliiniks: Futurium


5. septembril avas Berliinis uksed tulevikumaja "Futurium". Maja inimeste tulevikkudest. Järele mõtlemiseks, üle mõtlemiseks. Inimestest, tehnikast ja loodusest.
Arengust. Kuidas meid palju sai või veel rohkem saab. Kuidas kunagi oli inimestel üks paar jalatseid. Tänapäeval on rohkem, aga kas nii palju ikka on vaja. Ajast. Kuhu me aeg kaob? On vaja üha rohkem tööd teha, et soetada kodumasinaid, mis meid majapidamises aitaksid. Üha uusi ja uusi, üha rohkem ja rohkem tööd. Lõpuks pole aega ei kodutöödeks ega masinate kasutamiseks. Millise esemeta me oma elu ette ei kujutaks? See küsimus meenutas Mimmu kodust ülesannet, kui ta pidi loetlema kodus olevaid kodumasinaid, mis mõttetult seisavad ja kasutust ei leia. Siis oli mul natuke piinlik.
Tarbimine. Igal sakslasel on vähemalt 10 000 asja.
Söömine. Kas sööme tulevikus laboriliha või toodetakse väikseid kuubikuid, milles eksisteerimiseks kõik vajalikud toitained olemas? Mis saab mälumisest, maitsmisest, haistmisest, täiskõhutundest?
Kas elame seentest majades?
Sisenedes saab igaüks interaktiivse käepaela, millega saab endale huvitavaid tekste salvestada ja meilitsi saata.
Nunnu üllatus oli sakslanna, kes oli ülikoolis eesti keelt õppinud ja hakkas minuga puhtas eesti keeles rääkima. Põhimõtteliselt oleks seal võimalus siis eesti keeles ekskursiooni saada.
Ülimoodne. Üliinnovatiivne. Üliäge. Täiesti tasuta.

Kommentaare ei ole: