eXTReMe Tracker

august 08, 2011

Viibisin mõned päevad maal, kus ligipääs uudistele puudus. Nüüd viin end asjadega kurssi. Abikaasa tõi mulle eilse Õhtulehe, kus oli nupuke Soome Yle raadiosaate uudisest puulehti söövatest eesti lastest. Puulehtede söömine ei ole tingitud vitamiinipuudusest. Süüdi on hoopis hinnatõusud ja koolivaheaeg. Vanematel pole raha söögi ostmiseks. Lõpus oli veel Päästearmee Tartu korpuse kapteni Ave Kalme kommentaar: "Rabarber on otsas ja õunad pole veel valmis."
Ütlemata lõbus uudis. Abikaasa mainis poolnaljatledes, et kui ma jäätisekoolitusel käisin, kurtis ka meie laps nälga ning toored õunad kõlbasid kõhutäiteks küll.
Samuti rääkis ta värvikalt Soome pärapõrgus elavast eestlannast, kes abiellus sinna 1987. aastal ning elatub 1000 eurost. Sellest 200 maksab ta elektriarveks ja 300 üüriks, ülejäänud summaga peab elatama end ja oma kahte last. Kolm vanemat last on juba täiskasvanud. Ei ole kehvikute elu Soomeski parem.

Taustaks üürgab Michael Bolton. Olid ajad, mil üks kanapea ühest internetiportaalist pidas meilivahetust minu abikaasaga. Muuhulgas suhtus tibi minusse halvustavalt (kuigi ta polnud mind eladeski näinud) ja pidas mind selliseks kanaks, kes kuulab ainult ja ainult Michael Boltonit. Tavaliselt ei kuula, aga täna teen seda kiusupärast.

Kommentaare ei ole: