eXTReMe Tracker

november 06, 2005

Eile läks kogu söögitegemine aia taha. Olin küll hingega asja juures, aga...
Võibolla olid süüdi hoopis retseptid. Katsetasin eelmise kuu Pere ja Kodu Pereköögi piimaroogade eri kohupiima-juustutäidisega hakkliharullide ja kohupiima-pähklirullide valmistamist.
Hakkliharullid tulid enam-vähem välja, kuigi murdsin pead, kuidas nii suured plönnid nii lühikese ajaga küpseks saavad. Ei saagi, nagu selgus.
Kohupiima-pähklirullide valmistamine oli aga eriline läbikukkumine. Retseptis oli jahu koguseks antud 4 dl. Tundus liiga vähe. Tagatipuks avastasin, et jahu oli otsas. Täpselt 2,5 dl sain jahupurgist viimseidki riismeid kokku kraapides. Käisin siis ekstra jahu ostmas. Lõppkokkuvõttes jäi 4 dl selle taina puhul selgelt väheseks - tainas jäi rullides nii laua kui rulli külge kinni. Minu kannatus oli otsas, kraapisin laua puhtaks ja virutasin taina külmikusse. Tänast päeva ootama.
Kummaline on ka see, et kuigi tegemist on kohupiima-pähklirullidega ja retseptis on pähklite kogus ka antud, ei ole valmistamisõpetuses enam sõnakestki, kuhu need pähklid ja kuidas panna tuleb.
Ma üldse enam ei imesta, miks kokkamine välja ei tulnud. Kindlasti olid ajakirja koostajad midagi retseptist unustanud või midagi totaalselt segi ajanud.

Kommentaare ei ole: