eXTReMe Tracker

oktoober 14, 2006

Lillkapsahooaeg (tegelikult hakkab see juba läbi saama). Kuidagi pean ma ennast kommuunikaaslase ees õigustama, kõiki neid retseptiraamatuid, mida kokku ostnud olen. Ometi on läinud nii, et ikka teen kulinaarseid katsetusi Saksamaalt ostetud ajakirjades leiduvate retseptidega. Olen juba kommuunikaaslaselt sõimatagi saanud, et muud ei oska enam teha kui ainult Saksa toitu. Siin paikneb seni viimane katsetus.


Täidetud lillkapsas

Vaid 1 lillkapsas
tibake soola
1 pisikese sidruni mahl
eilne saiake
100 ml piimakest
2 tomatit
1 roheline paprika
1 sipullini
3 küüslauguküünt
1 punt hakitud peterselli
1 egg
2 spl sojakastet
500 g hakkliha
pipart, paprikapulbrit
150 ml köögiviljapuljongit
1 spl parmesani
2 spl riivsaia

Lillkapsas puhastada, sidrunimahlaga maitsestatud soolvees ca 8 minutit keeta (minu tähelepanek: keeta vähem, sest lillkapsas laguneb muidu ära). Ahi 200 kraadi ette soojendada. Saiake piimas leotada. Tomatid, paprika puhastada, pesta, kuubikuteks lõigata. Sibul, küüslauk koorida, hakkida. Sai piimast kuivaks suruda, gemüse, peterselli, muna, soja ja hakklihaga segada. Soola, pipra ja paprikaga maitsestada.
Kapsajuur eemaldada, kapsas hakklihatäidisega täita. Vormis puljongis ca 40 minutit küpsetada. 35 minuti pärast parmesani-riivsaia-seguga üle puistata.

Kommentaare ei ole: