eXTReMe Tracker

juuli 14, 2006

Vaese inimesena pean aiasaadusi poest või turult ostma. Nii sain mina nelja kilogrammi maasikate võrra rikkamaks ja turutädi 160 krooni võrra. Mõtlesin, et sügavkülmutan marjad talveks ära. Aga oh häda! Külmkamber oli paksult jäätunud. Seega algas aktsioon "Sula, sula jää". Mida ma sooja suve kiituseks öelda võin, et kaua see aega ei võtnud. Veidi üle tunni. Soovitan kõigil praegu sügavkülmikuid sulatada.
Küpsetasin laimi-maasika-tordikesi. Muide, need on mõnusalt hapukad.

Ja et mul tulevikus retsept alles oleks, talletan selle siia:

450 g lehttainast
1 munavalge
100 g mandlilaaste
115 g suhkrut
100 g võid
3 laimi mahl
2 muna
250 g maasikaid
melissilehti

Taignast vormida 24 ovaalset ketast - 12 alusketast ja 12 seest auguga, mis asetada alusketaste peale. Koogitoorised määrida pealt vahustatud munavalgega, puistata üle mandlilaastude ja 40 g suhkruga. Küpsetada eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 7 minutit, siis suruda alusketta tainast ettevaatlikult allapoole ja küpsetada veel 7-8 minutit. Lasta jahtuda.
Kreemiks võtta või, 75 g suhkrut, laimimahl ja munad, mida tuleks segada anumas, mis on keeva veega potis. Segada nii kaua, kuni kreem muutub paksuks. Siis asetada kreemiga nõu külma vette ja lasta kreemil jahtuda. Kreem panna koogikestesse, kaunistada maasikate ja melissilehtedega.
Minul viimaseid ei olnud. Laimi asemel võib kasutada kahe sidruni mahla.
Maitses nagu saksa koogikesed ikka.
Millegipärast hakkasin valmistamise käigus mõtlema "Väikestele naudingutele". Ju siis on vaja see raamat uuesti üle lugeda.

Kommentaare ei ole: