eXTReMe Tracker

september 24, 2019

Likööriretseptid

Kui huvitavad on erirahvustest inimesed. Sattudes prantslaste seltskonda, kuulen pidevalt jutte toidust ja uutest söögivalmistusviisidest. Aga siin olen kolme päeva jooksul kuulnud seltskonnas pidevalt likööriretsepte. Näikse, et sattusin likööripiirkonda. Ja hoolimata sellest, et poes müüakse samuti erinevaid likööresorte, ei tundu siinse kandi inimesed eriti ostualtid olevat, vaid ajavad ise puskarit ehk siis piirkonnale omast napsu - likööri.
Nii olen kuulnud juba aroonialikööri, pirnilikööri, õunalikööri, ploomilikööri, põldmarjalikööri, leedrilikööri, viinamarjalikööri, mustikalikööri, peedilikööri, maasikalikööri, kirsilikööri, kreegilikööri ja vaarikalikööri retsepte. Põhimõtteliselt võiks vist kõigest likööri valmistada. Kartuliliköör tundub ehk veidi kummaline. Või siis proovida tomatilikööri (soovitavalt iiri likööri liigist tomatitega) ja paprikalikööri.
Mina likööri juua ei saa. Valus on.
Aga muidu 1 liiter viina, 1 kg (või vähem) suhkrut, 1 kg marju. Lasta 3 kuud seista ja siis kurnata.

Kommentaare ei ole: