Leidsin üles ka piparkoogitaigna retsepti, mis eelmisel aastal kadunud oli. Nii häid piparkooke ma pole saanud kui sellest tainast. Panen selle siia. Et tulevikus kerge leida oleks.
Ained on u 1,5-kilose pätsi jaoks sellised:
2 kl suhkrut
1 kl vett
200 g margariini või võid
600-800 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
piparkoogimaitseainet, kakaod (nt pool Santa Maria pakki teeb selle
koguse päris vürtsikaks, kui mahedamat tahad, pane 1/3; kakaod maitse
järgi või üldse mitte)
1 kl suhkrut kuumuta poti põhjas pruuniks, lisa sinna margariin (lase
sulada) ja vesi ja kuumuta uuesti, kui muidu kõik karamell ära ei taha
sulada. ja siis teine kl suhkrut sisse ja maitseained ja kui piisavalt
jahtunud, siis nii palju jahu, et parajalt tugev ja pehme jääb. Kuna
muna ega piimatooteid sees pole, siis võib küpsetamata süüa või pikemat
aega külmkapis säilitada.
Ma pesin eile köögiaknaid. Ilm on akende pesemiseks ideaalne.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar